tak som si to doštudoval a je pravda že aj na slovensku nastali zmeny....zákon je to č. 280 z roku 2006 a vyzerá to asi takto, teda ak som to dobre pochopil .( predsa len som šofér a nie právnik)
:
dôležitý pre vodičov v nákladnej doprave je dátum 10. 9. 2009 . na vodičov ktorý získali vodičák pred týmto dátumom sa nevzťahuje povinnosť získať osvedčenie o základnej kvalifikácii...
ale sme už povinný zúčastniť sa pravidelného výcviku a to do 5 rokov. čiže niekedy v období od 11.9.2009 - 10.9.2014.
no a potom každých 5 rokov
v novembri odštartovali prvú etapu výcviku vodičov skupiny „D“, ktorí jazdia v krajinách EÚ, vodičov jazdiacich na území Slovenska sa to nedotýka.
kurzy budú robiť zatiaľ len 4 autoškoly a žiadatelia sa musia nahlásiť Slovenskej komore výcvikových zariadení autoškôl (e-mail:
skvza@skvza.sk). Žiadosti komora predloží Ministerstvu dopravy, pôšt a telekomunikácii SR na schválenie. Po schválení bude žiadateľ zaradený do zrýchleného kurzu. Kurz s 10 až 14 poslucháčmi bude stáť 15 500 Sk (380 eur), kurz s počtom 15 až 20 účastníkov 13 500 Sk (450 eur) a kurz s 21 až 30 účastníkmi 11 500 Sk (520 eur)
PSYCHO