Já v Irsku používám irskou SIM a modem po GSM sítě třetí generace.
Pro mobilní internet je tady asi nejvýhodnější operátor se jménem 3 (tree)
http://three.ie/broadband/paymonthly.htmOmezení na 10GB měsíčně, ale slušná rychlost a měsíčně jen EUR20. (Například Vodafone zde nabízel jen 5GB za EUR4O)
Velká nevýhoda pro většinu je, že je potřeba doložit trvalou adresu a učet zde, ale pokud máte vhodný modem, tak ta samá firma nabízí i předplacený internet:
Na jeden den EUR5 nebo týden EUR10 nebo měsíc za EUR25 (modem za EUR129).
Velice nesympatická mi přijde absence podpory Linuxu, takže na internet lze jen pod Windows (případně z Apple OS X).
Ale pozor! Jako všude, tak i tady lze narazit na nepoctivé hrabivé firmy jako tady v oné prodejně Carphone Warehouse, kde došlo k uzavření smlouvy o mém internetu. Protože jsem poté z výpisu zjistil, že mám k připojení uzavřeno i pojištění mobilu
(samozřejmě absolutně hloupé a nevýhodné). Kdyby mi ho jen nabídli, tak by mě to možná jen pobavilo, ale oni bez mého vědomí v obchodě využili informací k přístupu k mému účtu k inkasu a začali mi peníze strhávat. Samozřejmě na výslovnou žádost jej zrušili a po opakovaných návštěvách prodejny mi vrátili i první splátku onoho nechtěného pojištění. Nevím jak bych dopadl, kdybych jezdil delší dobu na kontinentu a přišel na to třeba po měsíci...