Ja to vidim tak,ze neni az tak kam spechat.Pokud jede rychleji,tak nevidim duvod neubrat plyn.Je lepsi malicko ubrat,nez pak pul dne resit nejakej tukanec.Jenze dnes ti kluci,po rocni praxi jsou uz tak plni sebevedomi,ze litaj nalepeni na narazniku,jak tepli bratri,a predjizdej nadoraz.Ovsem jen do te doby,nez se rozstreli.Jojo,taky jsem zacinal,taky jsem lital,ale nakonec me to preslo,a obeslo se to bez nehod.(asi to bylo tim,ze moje generace zacinala na matesech,liazkach atd,kde ta technika takove pitomosti neumoznovala)Irys napsal:Zažila jsem dnes u kolegy přesný opak toho, co je podle mě rozuměno pod pojmem "Defenzivní jízda". Blížili jsme se k zúžení na dálnici, končil levý pruh a dál byl průjezdný jen pravý. My v pravém, v levém nás začal předjíždět rychlejší kamion a bylo jasné, že to nestihne. Kolega tvrdě držel svých 88, takže předjíždějící musel hupsnout na brzdy a stáhnout se za nás. Následkem bylo vytvoření nebezpečné situace tímto manévrem a stejně nás po pár kilometrech předjel (tím vznikla zbytečně druhá potencionálně nebezpečná situace, jakou předjíždění v podstatě vždy je). Přitom stačilo sundat nohu z plynu a pustit ho, nám by to nic neudělalo a jemu bychom pomohli - místo stresování, troubení a zlé krve mezi námi. Možná jsem divná, ale já bych mu to předjetí prostě umožnila, argumenty typu že "překážka je na jeho straně", mi připadají ubohé. Jak to vidíte vy?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků